10 μείον 3 Δίσκοι του 2018

Σαν τον ενοχλητικό συνάδελφο  που φέρνει επίτηδες το παιδί του στη δουλειά να πεί τα κάλαντα και να κονομήσει κανα ευρώ παραπάνω, έτσι και αυτό το ξεχασμένο μπλογκ θα σας μιλήσει για κάποιους δίσκους που  κυκλοφόρισαν την χρονιά που σήμερα εκπνέει. Επειδή τόσο ο όγκος της μουσικής πληροφορίας είναι πλέον τεράστιος αλλά και φυσικά τα γούστα όλων διαφέρουν, θεωρώ λάθος να ονομαστεί αυτή η λίστα ως “ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” ή “ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ” ή “ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ”. Είναι απλά κάποιοι δίσκοι που σύμφωνα με τα σατουρναλιστικά στάνταρτς (είναι taboo να ρωτάμε ποια είναι αυτά – ούτε εγώ ξέρω) αξίζει να ακούσετε. Η σειρά είναι τυχαία (ή και όχι).

1. Wolvennest – Void

Το Void χτυπάει σχεδόν όλες μου τις χορδές και ο ήχος που βγαίνει ξεχειλίζει από ατμοσφαιρίλα, σκοτάδι και ritualistic occult sexiness.

 

2.  Summoning – With Doom We Come

Αυτός ο δίσκος δεν ξέρω ρε γαμώτο αλλά πραγματικά μου άρεσε  πάρα πολύ. Λίγο το escapism, λίγο οι επαναλήψεις “επικομελαγχολικών με ολίγον τιν καφρέ μέσα” μελωδιών, λίγο η ξεχασμένη(;) εφηβίλα, ε δε ξέρω μου άρεσε πάρα πολύ και δε θα μιλήσουμε άλλο για αυτό.

 

3.  Manes – Slow Motion Death Sequence

Νορβηγία, μπλακ μέταλ παρελθόν, πειραματική διάθεση και popίζουσα αισθητική είναι συνδιασμός που πολύ δύσκολα απογοητεύει.

 

4. Once Upon a Winter – .existence

Το ποστ ροκ είναι απο τα είδη που έχω λατρέψει μέσα απο ιερά τέρατα του χώρου όπως GYBE, Mogwai (αν και το αρνούνται σαν ταμπέλα), Mono κτλ. αλλά και μισήσει γιατί υπάρχουν και πάρα πολλές υπερεκτιμημένες, αδιάφορες και βαρετές κυκολοφορίες. Ως αποτέλεσμα είμαι λίγο επιφυλακτικός σε ότι καινουρίο βγαίνει υπό την  ποστ ροκ σημαία. Ο Once Upon a Winter με όπλα την έμπνευση, τον εκπληκτικό ήχο (ειδικά στις κιθάρες) και τις λίγες και μετρημένες black metal πινελιές μου διέλυσε τις όποιες επιφυλάξεις κυκλοφορώντας έναν πραγματικά πολύ ωραίο δίσκο.

5. Hamferð – Támsins Likam

Γαμηστερότατο doom metal από τα Νησιά Φερόε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ. Δεν έχω λόγια πρέπει να τον ακούσετε να τραγουδάει τον άνθρωπο.

 

6. Zeal and Ardor – Stranger Fruit

Δεν είχα ξανακούσει Zeal and Ardor οπότε ακούγοντας τους για πρώτη φορά με το Stranger Fruit μου έσκασε κεραμίδα στο κεφάλι. Ένα απίστευτο πάντρεμα  μπλακ μέταλ με soul, gospel και ότι άλλο χωράει ο νους σας.

 

7. Vanha – Melancolia

Ο δίσκος κυκλοφόρησε μόλις χτες, είναι συμπαθέστατος και όσοι νοσταλγούν τον μελαγχολικο ατμοσφαιρικό ντουμ ντεθ μέταλ ήχο των 90s θα μουσκέψουν πιθανότατα και βρακάκι. Είναι στην λίστα αυτή κυρίως λόγω της ημερομηνίας κυκλοφορίας του, αφού όταν βγαίνεις στις 30 Δεκεμβρίου, ούτε στο 2018 μπορείς να μπεις αφού εχουν βγει σχεδόν όλες οι best of λιστες, ούτε τεχνικά ανήκεις στο 2019 :(

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s